TV, videomängud lastele: milline on meie laste tulevik?

sisu

TV, videomängud väikelastele: need on pigem soodsad

Siin on nende inimeste arvamus, kes eelistavad pigem televisiooni ja lastele mõeldud videomänge.

"Ma arvan, et kogu see telesaade on naeruväärne. Minu lapsed on peaaegu 3-aastased ja neile meeldivad multikad. Tänu neile õpivad nad palju asju. Panen nad avastama Disney, mida nad armastavad ja mida me koos vaatame. Teisest küljest ei tööta teler kunagi pidevalt. Nagu enamikul lastel, on neil see hommikul ärkamiseks, mõnikord enne uinakut ja veidi õhtul. ” lesgrumox

 „Isiklikult arvan, et televisioon võib olla kasulik, kui seda kasutatakse targalt ja säästlikult. Tänased noorteprogrammid sobivad väga hästi väikelastele. Enamikul koomiksitest on sotsiaalhariduslik roll ja need on interaktiivsed. Minu 33-kuune poeg vaatab telekat väga regulaarselt. Ta osaleb, vastates eelkõige uurija Dora küsimustele. Nii rikastas ta oma teadmisi sõnavara, loogika, matemaatika ja vaatluste vallas. Minu jaoks täiendab see muid minu pakutavaid tegevusi (joonistamine, pusle jne). Ja siis tuleb seda tunnistada: mul läheb kuradima okas sisse, kui pean tema 4-kuusele vennale vanni andma või kui pean sööki valmistama. Siiski jälgin alati, et Nilsile ei satuks pilte, mis võivad tema tundlikkust riivata. Ma väldin näiteks seda, et ta on meiega, kui vaatame detektiivifilmi või lihtsalt teleuudiseid. ” Emilie

Topic Veel teemast:  Haridus: kui me ei nõustu!

„Tunnistan, et Elisa vaatab hommikul mõnda multikat (Dora, Oui Oui, Le Manège Enchanté, Barbapapa…) ja halb ema, mis ma olen, see suunab teda, kui ma pean teadma, et ta on vaikselt hõivatud. Näiteks kui lähen duši alla, panen multika peale ja panen elutoas turvavärava kinni. Aga ma ei pinguta ka üleliia. Arvan, et selleks, et see oleks kahjulik, tuleb seal tõesti mitu tundi päevas veeta, olla telerile liiga lähedal... Oluline on ka saateid jälgida. ” Rapinzelle

Televiisor, videomängud väikelastele: nad on pigem vastu

Siin on nende inimeste tunnistused, kes on lastele mõeldud televisiooni ja videomängude osas pigem selle vastu.

“Meie juures pole telekat! Pealegi on meil ainult üks olnud 3 kuud ja see pole ei elutoas ega köögis. Vaatame seda ainult aeg-ajalt (natuke hommikuti uudiste saamiseks). Aga meie beebile on see keelatud ja ma arvan, et see on veel kaua. Kui ma väike olin, oli ka kodus nii ja kui ma näen sarju, mida minuvanused tüdrukud täna vaatasid: ma ei kahetse hetkegi! ” AlizeaDoree

"Mu abikaasa on selles küsimuses kategooriline: meie väikese tüdruku jaoks pole televiisorit. Peab ütlema, et ta on alles 6-kuune... Omalt poolt polnud ma endale seda küsimust kunagi esitanud ja väiksena meeldisid mulle multikad. Kuid lõpuks hakkan temaga nõustuma, eriti kuna nägin, kui lummatud näib meie beebi olevat telepildist. Nii et praegu pole televiisorit ja kui ta on veidi vanem, on tal õigus mõnda multifilmi (Walt Disney …), kuid mitte iga päev. Kui rääkida videomängudest, siis me polnud harjunud olema lapsed, nii et me pole ka selle poolt. ” Caroline

Topic Veel teemast:  Head inglise keelt Avastasin inglise keele CM1-s

TV, videomängud väikelastele: need on pigem segased

Siin on nende inimeste ütlused, kes on televisiooni ja lastele mõeldud videomängude osas üsna segased.

«Ka kodus arutab telekas. Erinevalt oma abikaasast ei vaadanud ma lapsena kuigi palju telekat. Nii et suuremate (5- ja 4-aastaste) puhul püüame tasakaalustada telekat üldse mitte (mina) ja liiga palju telekat (tema). Viimase puhul, kes on 6-kuune, on täiesti ilmne, et ta on keelatud (kuigi hiljuti nägin kaabeltelevisioonis spetsiaalset tema jaoks mõeldud kanalit: Baby TV). Pärast ütlemist, et see on kahjulik, võib-olla mitte, tehakse saateid nii, et need õpetavad lapsele midagi. Isiklikult eelistan, et nad tegeleksid muude tegevustega (pusle, plastiliin…). Mu abikaasa on suur videomängude fänn, seega on raske ei öelda. Minu 5-aastane tütar hakkab just DS-i mängima, kuid meie järelevalve all. Ta ei mängi seda iga päev ja iga kord mitte kaua. ” Anne Laure

„Minu kahe ja poole aastasel tütrel on õigus vaadata Disney filme, koos minu või tema isaga. Mõnikord saab ta ka nädalavahetustel hommikusöögi ajal mõnda multikat vaadata, kuid mitte rohkem kui 2 tundi. Ja alati täiskasvanu juuresolekul, kuna ta saab puldiga väga hästi hakkama, olen ettevaatlik: ta suudab Lady Gaga klippe kohata! ” Aurélie

“Kui ta oli väikelaps, armastas mu esimene beebi televiisorit, eriti värvide ja muusika reklaame... Nüüd piirdun ta telekaga, muidu veedaks ta oma elu ees (ta on kolmeaastane). Teine vaatab sama vanusena vähem televiisorit kui esimene... See huvitab teda vähem, nii et ma muretsen vähem. Teisest küljest pole mul midagi selle vastu, et neile aeg-ajalt kena Disney kinkida. ” coralie 

Topic Veel teemast:  Tuvastage ja ravige noorte tüdrukute põiepõletikku

 

Jäta vastus