Millele mõtleb isa, kui saab teada lapse soo?

sisu

"Ma reprodutseerin seda, mida mu isa elas ...": Franco, Nina isa, 4-aastane, ja Tom, 2-aastane.

«Esimese lapse puhul eelistasin poissi. Nägin end temaga jalgpalli mängimas. Kui saime teada, et tegu on tüdrukuga, ehmatasin veidi. Kujutasin ette, et ma ei saa tema litsat puhastada või et meil on mingi kaugem suhe. Ja siis sündis Nina. Kõik oli tegelikult nii lihtne! Teise lapse puhul kuulutati meid poisiks. Kõik õnnitlesid meid "kuninga valiku puhul". Aga ma olin peaaegu pettunud! Eelistasin teist tütart, vähemalt teadsin, kuidas seda teha! Mu isal oli tütar ja siis poisid. Ma reprodutseerin seda, mida ta elas: ka minul on oma vanima tütrega ilus suhe. ”

 

“Mehelik pool ajas mind paiste! »: Bruno, Aurélieni isa, 1-aastane.

"Ma eelistasin tüdrukut. Olen kooliõpetaja ja väikesed poisid on sageli rohkem käratsevad. Mina, ma olen intellektuaalne, tundlik, viriilne pool, lahke “kuttide atmosfäär” ajab mind kiiresti paisuma. Seega pidasin silmas peamiselt tüdrukute eesnimesid, mitte ühtegi poissi. Ja siis, arvestades kolme testi kehvasid tulemusi, tuli teha lootevee uuring. Mõned piinavad päevad on möödas. Protokollil näitasid arstid tema karüotüüpi: poiss. Kuid olime nii kergendatud ja õnnelikud, et saime terve lapse, et see pühkis mu mure seksi pärast, mis muutus tühiseks. “

Topic Veel teemast:  10 kingitust, mida koos lastega isadepäevaks valmistada

Videos: Mis saab siis, kui olen oma lapse soos pettunud?

"Ma tahtsin saada vähemalt ühte tütart": Alexandre, Mila isa, 5 aastat vana, ja June, 6 kuud vana.

«Kui sain 2. kaja ajal teada oma tulevase lapse soo, mäletan, et tundsin rõõmu ja kergendust. Ma tahtsin vähemalt ühte tüdrukut! Tüdruk, minu, mehe jaoks on see poisiga võrreldes eksootilisem, see tundmatus. Järsku aitas see mul end projitseerida, oma tulevast väikest tüdrukut ette kujutada ja juba natuke rohkem isana tunda. Teise puhul me ei küsinud, ootasime “last”! Ma olin vähem innukas seksi kohta õppima. Kui me sündides tema soo avastasime, mõjus see üllatusena ja palju rõõmu. Aga me oleme juba milleski muus: avastame oma lapse! “

Prantsusmaal sünnib igal aastal 105 poissi iga 100 tüdruku kohta. See on "sugude suhe".

Eksperdi arvamus: Daniel Coum *, kliiniline psühholoog ja psühhoanalüütik

“Lapse ihaldamine ja ootamine on kahe inimese asi, kes üheskoos “fantaseerivad” väljamõeldud last. Isaga on poisi saamine sageli “meeldimise” poolel. Kuigi tüdruk on pigem vastasseis teistsugusega, mõttega, mis sellel mehel on tüdrukust. Kuid iga kursus on ainulaadne. Franco jaoks on see ärev ootus või Alexandre jaoks pigem õnnelik. Päris lapse sünni katsumus, oma sooga, kaldub reaalsusesse. Olenemata sellest, kas oleme pettunud või rõõmus, kohtume sünnihetkel tõelise lapsega. Enamik isasid investeerib sellesse last. Francot aitab järjepidevus, mida ta tajub oma isa suhtes. Alguses kolib Bruno oma beebist eemale, sest ta ei suuda ette kujutada oma tundlikkuse edasikandumist oma väikesele poisile... ja siis aitab hirm oma tervise pärast tal isadust üles ehitada. Teistele isadele, kes oleksid väga pettunud, kui neil pole soovitud sugu, võib ema olla tugipunktiks. Just tema saab aidata isal kord sündinud lapsesse investeerida. “

Topic Veel teemast:  Julien Blanc-Grase kroonika: “Milline näeb välja isa igapäevaelu pandeemia ajal? "

* Raamatu “Paternités”, Presses de l'EHESP autor, 2016

Jäta vastus