Tunnus: "Sünnitasin keset Covid-19 epideemiat"

“Raphaël sündis 21. märtsil 2020. See on minu esimene laps. Täna olen veel sünnitusosakonnas, kuna mu beebil on kollatõbi, mis hetkel vaatamata ravidele ei möödu. Ma ei jõua koju jõuda, kuigi siin läks kõik väga hästi ja hooldus oli suurepärane. Ei jõua ära oodata, millal leiame Raphaeli isa, kes ei saa Covidi epideemia ja sünnituse tõttu meile külla tulla.

 

Valisin selle 3. rasedustaseme, sest teadsin, et mul on tervislikel põhjustel raske rasedus. Seetõttu oli hoolikas jälgimine mulle kasulik. Kui koroonaviiruse kriis Prantsusmaal levima hakkas, oli mul umbes 3 nädalat enne lõppu, mis oli määratud 17. märtsiks. Algul mul erilist muret ei olnud, ütlesin endale, et sünnitan nii nagu plaanisime , koos elukaaslasega ja mine koju. Normaalne, mis. Kuid väga kiiresti läks see veidi keeruliseks, epideemia hakkas üha enam võimust võtma. Kõik rääkisid sellest. Sel hetkel hakkasin kuulma kuulujutte ja mõistma, et minu sünnitus ei pruugi minna nii, nagu olin ette kujutanud.

Sünnitus oli määratud 17. märtsile, aga mu laps ei tahtnud välja minna! Kui ma eelmisel õhtul kuulsin kuulsat teadet vangistamise kohta, ütlesin endale: "Tuleb palav!" “. Järgmisel päeval oli mul aeg sünnitusarsti juurde. Seal ütles ta mulle, et isa ei saa seal olla. Minu jaoks oli see suur pettumus, kuigi loomulikult sain sellest otsusest aru. Arst ütles mulle, et plaanib vallandada 20. märtsiks. Ta tunnistas mulle, et nad kartsid veidi, et sünnitasin järgmisel nädalal, kui epideemia hakkab plahvatama, täites haiglad ja hooldajad. Läksin siis 19. märtsi õhtul sünnitusosakonda. Seal hakkasid mul öösel kokkutõmbed. Järgmise päeva keskpäeval viidi mind sünnitustuppa. Sünnitus kestis peaaegu 24 tundi ja minu beebi sündis öösel vastu 20.-21 kell pool XNUMX. Ausalt öeldes ei tundnud ma, et "koroonaviirus" minu sünnitust mõjutas, isegi kui mul on raske võrrelda, kuna see on mu esimene laps. Nad olid ülilahedad. Nad lihtsalt kiirendasid seda veidi, mitte seoses sellega, vaid seoses minu terviseprobleemidega ja kuna ma kasutan verevedeldajaid ja pidin nad sünnituse ajaks peatama. Ja et see veelgi kiiremini läheks, võtsin oksütotsiini. Minu jaoks on epideemia peamine tagajärg sünnitusel eriti see, et olin algusest lõpuni üksi. See tegi mind kurvaks. Muidugi ümbritses mind meditsiinimeeskond, kuid mu elukaaslast seal polnud. Üksinda töötoas, telefon ei võtnud vastu, ei suutnud ma isegi teda kursis hoida. See oli raske. Õnneks olid arstide meeskond, ämmaemandad, arstid tõesti suurepärased. Ma ei tundnud end kunagi kõrvalejäetuna või unustatud, sest epideemiaga oli seotud muid hädaolukordi.

Topic Veel teemast:  Sünnitus: kõik lapse asendid

 

Muidugi järgiti kogu minu sünnituse ajal rangelt turvameetmeid: kõik kandsid maski, pesid kogu aeg käsi. Ise kandsin maski epiduraali tegemise ajal ja siis kui suruma hakkasin ja laps tuli välja. Kuid mask mind täielikult ei rahustanud, me teame väga hästi, et nullriski pole olemas ja pisikud nagunii ringlevad. Teisest küljest ei tehtud mul Covid-19 testi: mul polnud sümptomeid ega erilist põhjust muretsemiseks, mitte rohkem kui kellelgi igal juhul. Tõsi, ma olin varem palju uurinud, olin veidi paanikas ja ütlesin endale, et "aga kui ma kinni saan, kas ma annan selle lapsele?" “. Õnneks rahustas mind kõik, mida olin lugenud. Kui sa ei ole “riskis”, pole see noorele emale ohtlikum kui teisele inimesele. Kõik olid mulle antud teabes kättesaadavad, tähelepanelikud ja läbipaistvad. Teisest küljest tundsin, et nad on mures haigete inimeste laine pärast, mis on saabumas. Mulle on jäänud mulje, et nad on alamehitatud, sest haigla personali hulgas on haigeid inimesi, kes ei saa ühel või teisel põhjusel tulla. Tundsin seda pinget. Ja mul on tõesti kergendus, et sel kuupäeval sünnitasin, enne kui see “laine” haiglasse jõudis. Võin öelda, et mul oli "õnnetuses õnne", nagu öeldakse.

Kõige enam ma ei jõua ära oodata, millal koju jõuan. Siin on see minu jaoks psühholoogiliselt natuke raske. Beebi haigusega pean ise hakkama saama. Külastused on keelatud. Elukaaslane tunneb end meist kaugel, ka temal on raske, ta ei tea, mida teha, et meid aidata. Muidugi jään nii kauaks kui kulub, oluline on, et mu beebi paraneks. Arstid ütlesid mulle: "Covid või mitte, meil on patsiente ja me hoolitseme nende eest, ärge muretsege, me ravime teid. See rahustas mind, kartsin, et mul palutakse lahkuda, et teha teed epideemiaga seotud tõsisematele juhtumitele. Aga ei, ma ei lahku enne, kui mu laps on terveks saanud. Sünnitusosakonnas on väga rahulik. Ma ei taju välismaailma ja selle muret epideemia pärast. Mul on peaaegu tunne, et seal pole viirust! Koridorides ei kohta me kedagi. Ei mingeid perekülastusi. Kohvik on suletud. Kõik emad jäävad beebidega oma tuppa. See on nii, tuleb leppida.

Topic Veel teemast:  Lahkudes sünnitusosakonnast varem Pradoga

Tean ka seda, et isegi kodus pole külastused võimalikud. Peame ootama! Meie vanemad elavad teistes piirkondades ja me ei tea, millal nad saavad Raphaeliga kohtuda. Tahtsin minna vaatama oma vanaema, kes on väga haige, ja tutvustada talle oma last. Aga see pole võimalik. Selles kontekstis on kõik väga eriline. ” Alice, Raphaëli ema, 4 päeva

Intervjuu tegi Frédérique Payen

 

Jäta vastus