"Ema, isa, ma olen rase!"

sisu

Vanavanemad 40-aastaselt?

Kui vanemad on valmis oma lastelt palju asju vastu võtma, võib neljakümnendates eluaastates "vanavanemate" staatus esile kutsuda mõnikord kummalisi reaktsioone... 20-aastane Emilie, 4-aastane ja 6 kuud rase Noa ema, meenutab: "Mul oli esimene poeg, kui olin 17 ja pool. Teatage sellest mu emale oli kõige raskem samm, sest see on väga vanamoodne. Tõin tulevase issi majja, pakkusin kõigile kohvi ja ema tassi all libistasin ultraheli. Ema oli tükk aega mu peale pahane, me ei rääkinud omavahel 4 kuud. ” Suhtumine, mida psühholoog Christophe Martail selgitab järgmiselt: „Ema, kes saab teada, et tema teismeline on rase, mõistab, et tema järglane on nüüd naine. Potentsiaalne rivaal… Ta lakkab olemast ainult tema tütar, et saada omakorda emaks. Paljud noored tüdrukud, kes on lapse sünni äärel, on samuti kultuurilistel või usulistel põhjustel perekonna poolt kõrvale jäetud. Lõpuks peavad mõned vanemad uudist isiklikuks ebaõnnestumiseks. ”

Kui kaugele peaksid vanemad oma teismelise emadusega tegelema?

Paljudel juhtudel elab noor ema endiselt oma vanemate juures ja kasvatab oma last nende katuse all. Aga milline peaks siis olema vanavanemate ja eriti vanaema suhtumine? Kas lükata nende tütar autonoomia poole või, vastupidi, osaleda oma lapse hariduses?

Topic Veel teemast:  Rase: teie toitumisküsimused

«Võimaluse piires on parem, kui vanavanemad kaasa löövad,» ütles proff. Jah, alati on oht, et see segab ema ja beebi suhet, kuid see sõltub sellest, kuidas nad sellesse suhtuvad. Parem on võtta see risk, selle asemel, et noor tüdruk õpingud pooleli jätab, rikkudes oma karjääri, sest ta sai natuke liiga vara emaks… ”

See ema kinnitab seda: "Jäin rasedaks, kui olin 15 ja pool. Võtsin selle hästi vastu, kuid nüüd, 28-aastaselt, ütlen endale, et mul ei olnud teismeea. Mul polnud ka tööelu, hoolitsesin alati oma lapse eest. Kui ma oleksin selle hiljem saanud, oleks see olnud kõigile parem…

Jäta vastus