Sünnitusjärgne depressioon: Marioni iseloomustus

«Varing toimus pärast minu 2. lapse sündi. Olin kaotanud esimese lapse emakasse, nii et see uus rasedus oli ilmselgelt selle pärast kartlik. Kuid esimesest rasedusest peale esitasin endale palju küsimusi. Olin mures, tundsin, et lapse tulek läheb problemaatiliseks. Ja kui mu tütar sündis, langesin tasapisi depressiooni. Tundsin end kasutuna, asjata. Vaatamata sellele raskusele õnnestus mul oma lapsega side luua, ta sai rinnapiima, sai palju armastust. Kuid see side ei olnud rahulik. Ma ei teadnud, kuidas nutmisele reageerida. Neil hetkedel olin täiesti kontaktist väljas. Ma läheksin kergesti endasse ja tunneksin end siis süüdi. Mõni nädal pärast sünnitust käis keegi PMI-st minu juures uurimas, kuidas läheb. Olin kuristiku põhjas, aga ta ei näinud midagi. Varjasin seda meeleheidet häbist. Kes oleks arvanud? Mul oli “kõik”, et olla õnnelik, abikaasa, kes kaasa lõi, head elamistingimused. Tulemus, panin end sisse. Arvasin, et olen koletis. JKeskendusin neile vägivaldsetele impulssidele. Arvasin, et nad tulevad ja viivad mu lapse ära.

Millal ma otsustasin reageerida?

Kui hakkasin oma lapse poole äkilisi žeste tegema, kui kartsin teda rikkuda. Otsisin Internetist abi ja sattusin Blues Mom saidile. Mäletan väga hästi, registreerusin foorumisse ja avasin teema “hüsteeria ja närvivapustus”. Hakkasin vestlema emadega, kes said aru, mida ma läbi elan. Nende nõuandel läksin tervisekeskusesse psühholoogi juurde. Igal nädalal nägin seda inimest pool tundi. Sel ajal olid kannatused sellised, et mõtlesin enesetapule, et Tahtsin oma lapsega haiglasse sattuda, et saaksin juhendada. Tasapisi läksin mäest üles. Ma ei vajanud mingit uimastiravi, rääkimine aitas mind. Ja ka see, et mu laps kasvab suureks ja hakkab tasapisi end väljendama.

Topic Veel teemast:  Sünnitusvalu, mis see on?

Selle kahandajaga rääkides tuli pinnale palju maetud asju. Avastasin, et ka mu emal oli pärast minu sündi ema raskusi. See, mis minuga juhtus, ei olnud tühine. Oma perekonnaajaloole tagasi vaadates sain aru, miks ma rokkisin. Ilmselgelt, kui mu kolmas laps sündis, kartsin, et mu vanad deemonid ilmuvad uuesti. Ja nad tulid tagasi. Kuid teadsin, kuidas neid eemal hoida, jätkates terapeutilist järelkontrolli. Nagu mõned emad, kes on kogenud sünnitusjärgset depressiooni, on minu üks mure täna, et mu lapsed mäletaksid seda emalikku raskust. Aga ma arvan, et kõik on hästi. Minu väike tüdruk on väga õnnelik ja mu poiss naerab laialt. “

Jäta vastus