Astrid Veilloni rasedus

Sa said oma poja, kui olid peaaegu 40-aastane. Kuidas sa seda rasedust kogesid?

Suure ahastuse, kahtlustega, hirmuga sellest beebist ilma jääda. Mind mõjutas väga see, kui mu ema kaotas lapse. Kartsin ka vabadust kaotada ja esitasin endale palju küsimusi. Kas ma kavatsesin seda last hästi kasvatada, olla hea ema? Tundsin end suure ja raskena. See ei olnud idülliline rasedus. Tunnistan, et mul oli vähe rahulikke hetki. Aga niipea kui ma seda nägin, unustasin kõik. See hetk on ühine kõigile emadele.

Mul on hea, et ootasin. Mul oli kaootiline elu, sain mõned asjad korda. Mul ei olnud last, kes haavu parandaks. Aga tõsi, see suurendas mu ärevust ka kümnekordseks. 20-aastaselt oleksin endale vähem küsimusi esitanud.

Miks sa kirjutasid raamatu rasedusest?

Minu raamat oli hea väljund, kirjutasin selle omamoodi hädaolukorras. Kirjutasin enda jaoks kohe, kui sain teada, et olen rase. Et mäletada, öelda oma pojale või tütrele. Siis oli see asjaolude kombinatsioon. Mu toimetaja ütles mulle: jah, kirjuta! Tundsin end väga vabalt, kartmata hinnanguid.

See on ka tänapäeva maailmas rasedaks jääva naise välimus. Kirjutasin iga päev, seistes silmitsi selliste teemadega nagu H1N1 gripp, Haiti maavärin, Elisabeth Badinteri raamat. Ma räägin kõigest... ja armastusest! Seda sulgedes ütlesin endale, et see on igatahes natuke kurb. See on natuke nagu Bridget Jones, kes jääb rasedaks.

Kas tulevase isa koht oli teie raseduse ajal oluline?

Oh jah! Võtsin rasedusega juurde 25 kilo. Õnneks oli mul kannatlik mees, väga kohalolev ja tähelepanelik. Ta ei mõistnud mind kunagi hukka. Vaene mees, mida ma talle näitasin!

Topic Veel teemast:  Piiratud puhkused: 13 filmi, mida perega vaadata

Jäta vastus